top of page

Tekrarlayan alerjik ürtikerde OZON ile tedavi olmak mümkün!


Alerjik ürtiker halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir tür deri hastalığıdır. Deride kabarık, kızarık ve içi su dolu döküntüler şeklinde vücudun belli bölgelerinde veya tüm vücuda yayılacak şekilde ortaya çıkabilir.


Ozon tedavisi, tıbbi amaçlarla ozon gazının kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Ozon, 3 oksijen atomundan oluşan bir moleküldür(O3). Ozon gazı, genellikle bir ozon jeneratörü aracılığıyla üretilir ve tedavi edilecek alana uygulanabilir.

Ozon bağışıklık sistemini aktive ettiğinden vücut direncini arttırır. Antioksidan sistemi aktive ettiğinden serbest oksijen radikallerini temizleyip vücudumuza verdiği zararları engeller. Enfeksiyona neden olan mikroorganizmalarla savaşan vücut savunma hücrelerinin savaşma kapasitelerini arttırır. Seanslarda yaralarda, kaşınma ve kızarıklıklarda iyileşme gözlemlenir.

Ozon tedavisi farklı şekillerde uygulanabilir. Alerjik ürtiker tanısında yaygın olarak majör ozon uygulaması kullanılır. Majör ozon, 50-200 ml. kan alınarak hastaya uygun dozu belirlenmiş ozon gazı ile karıştırılıp açılan damar yolundan geri verilir. Ya da serum içine belli miktarda yüklenen ozon damar yoluyla serum şeklinde uygulanır. Tamamen steril ve tek kullanımlık sarf malzemesi ile yapılan işlem 20-30 dk sürer. Hastanın durumuna göre ozon seansları değişiklik gösterebilmekle beraber hekimler tarafından ozon ortalama olarak 10 seans önerilir.


Alerjik ürtiker rahatsızlığını tetikleyen birden çok faktör olabilir. Şikayetlerin ortaya çıkış şekli kişiye özgüdür. Tedavi de kişiye özgü olmalıdır. Biz bu gibi durumlarda hastalarımızın beslenme, uyku, egzersiz kapasitesi vb. gibi durumlarını değerlendirerek hastalıkların altında yatan sebeplerine odaklanıyoruz. Tedavilerimizi bu gibi yaşam tarzı düzenlemeleri ile kombine ederek uyguluyoruz.

Tedavi basamağında ise arınma (detox), düzenleme ve tamir başlıkları altında uygulamalar yapıyoruz.

Allerjik ürtiker tedavisinde ayrıca;

  • Hacamat

  • Akupunktur

  • Bitkisel ve fonksiyonel takviyeler

Tedavide önemli yere sahiptir.


Sağlıklı günler dileriz...


56 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page