top of page

Yapay Zekaya Göre Hacamat Günleri

Bugün Microsoft Bing ile hizmete sunulan ChatGBT 4.0 destekli yapay zekaya bir soru sordum. Tabi ki bu kendi alanımla ilgili bir soruydu. Verilen cevabın ilk cümlesi zaten soruyu anlatıyor. Buyurun önce cevaba bakalım, sonra yorum yapacağım.;

"2024 Nisan ayında hacamat yaptırmak isteyenler için aşağıda belirtilen günleri dikkate alabilirsiniz:
  • Sünnet Hacamat Günleri:

  • 28 Nisan Pazar 2024

  • 30 Nisan Salı 2024

Sünnet niyetiyle hacamat yaptırmak isteyenler, 28 Nisan ve 30 Nisan 2024 tarihlerini tercih edebilirler. Ayrıca, 1, 2, 4, 7, 8, 9, 25 ve 29 Nisan 2024 tarihlerinde de hacamat yaptırabilirsiniz.
Hacamat, binlerce yıldır uygulanan geleneksel bir tedavi yöntemidir. Vücuttaki toksinleri atarak sağlık ve zindelik kazandırır. Kan dolaşımını artırarak #bağışıklık sistemini güçlendirir ve birçok sağlık sorununun önlenmesine veya iyileştirilmesine yardımcı olabilir.
Nisan ayı, doğanın uyanışı ve yenilenme mevsimidir. Kışın biriktirdiğimiz toksinlerden arınmak için ideal bir zamandır.
Hacamat, vücudu arındırarak ve enerjiyi dengeleyerek bahar yorgunluğunu ve mevsimsel rahatsızlıkları hafifletebilir. Ayrıca, Nisan ayında yapılan hacamat uygulamaları bağışıklık sistemini güçlendirerek bahar aylarında yaygın olan enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Stresi azaltabilir ve zihinsel sağlığı destekleyebilir. Uzmanlar tarafından yapılan profesyonel hacamat uygulamalarında Nisan ayı boyunca özel fırsatlar sunulmaktadır. Bu fırsatlar, sağlık ve zindelik arayanlar için mükemmel bir zaman dilimi sunar.
Sağlıklı ve dengeli bir yaşam için #Nisan ayında #hacamat yaptırmak harika bir yol olabilir.
Ancak, herhangi bir sağlık sorunu veya tedavi ihtiyacınız varsa, öncelikle bir #sağlık profesyonelini ziyaret etmenizi öneririm. Sağlığınıza dikkat etmek önemlidir! 😊


Evet yapay zeka böyle diyor. Normal zekalı bir birey olarak benim de ilave etmek istediğim yorumlarım var;

  1. Maalesef "hacamat günü" ifadesi interneti dolayısıyla yapay zekayı da ele geçirmiş durumda. Hacamat bir tedavidir ve tedaviler kesinlikle belirli günlerle sınırlanmamalıdır. Daha ideal günler olabilir. Ama bu işin şartı yani farzı değildir.

  2. İlkbahar ve sonbahar kan akımının uygunluğu açısından gerçekten daha ideal zamanlardır. Ama şikayet varsa beklemeye gerek yoktur. Yazın da kışın da yapılabilir.

  3. Sünnet hacamat günleri diye söylenen hicri 17-19-21 günleri dışında hacamat yapıldığında da sünnet yerine getirilmiş olur. Çünkü hacamat başlı başına hem bir tedavidir hem de sünnettir. O günlerde yapılması ilave olarak tavsiyelidir. Başka gün yapılmaz diye bir şey yoktur. Sağlıklı günler dilerim :)



51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page